söndag 29 mars 2009Arbetet har på sista tiden präglats av två saker, slipning och detaljpyssel. Jag har fått hem Rylard fernissa från Tunarps båtbyggeri http://www.batbyggeriet.eu/ och testat denna på några ställen, dels för att kolla lukten (jag står ju inne i ett bostadsutrymme) och dels för att känna på fernissans egenskaper vid påläggandet. Resultatet var lovande.
Slipa kan man som jag tidigare skrivit inte göra för mycket. Ordentligt härdad epoxi är hård men ändå lätt att slipa eftersom slippappret inte sätter igen sig men man får ändå byta ofta eftersom kornen förlorar sin skärpa.
Roderbeslaget har jag gjort av 5mm plexiglas som jag har jobbat med tidigare i andra sammanhang, starkt och snyggt. Rodret är djupt och smalt och med en genomskärning som skall ge god en god verkningsgrad vid måttliga utslag.
Sista bilden visar mitt vackertväder-lock som jag skjuter på sittbrunnssargen framifrån när jag inte behöver använda sittbrunnssäck. Det skyddar mot paddelrinningar , men gör sittbrunnen luftig och lättåtkomlig under gång.